FISPR

De eerste bijeenkomst in 2016 van FISPR Eindhoven vond vanavond plaats in brouwerij Van Moll. Onder het genot van vooral Pastorale American Pale Ale werd de stand van de stad weer eens uitgebreid doorgenomen met 5 voormalig bestuurders die nog dicht genoeg op de praktijk van alledag zitten om er iets zinnigs over te zeggen.

Uiteraard werd terug geblikt op de verkiezing van Raadslid van het Jaar en de nieuwjaarsreceptie. Tops en tips voor volgend jaar kregen volop de ruimte. De laatste nieuwjaarsspeech van onze burgemeester riep uiteenlopende reacties op. Eigenzinnig als deze club is had ik niet anders verwacht. Er volgde ook een fraaie reflectie van een voormalig wethouder op de verhouding bestuurder- ambtenaar. Met dezelfde trots als toen het er echt om ging heb ik geluisterd.

Wie of welk type bestuurder zou een goede opvolger zijn voor onze huidige burgemeester die vertrekt? Dit gesprek ging de vragen over een profiel ver voorbij. Het ging tevens de partijpolitiek voorbij. De, soms verrassende, namen staan op een bierviltje maar in wiens tas dat viltje zit weet ik al niet meer. Ik heb vanavond geleerd hoe je een Zwitser moet zijn. Dat bierviltje komt wel weer boven als het er niet meer toe doet.

Het ging uiteraard ook over welke l0kale brouwerij het lekkerste bier heeft en waar het het meest gezellig is. Omdat we in alle brouwerijen nog terug willen komen onthoud ik u hier die uitslag. Zwitser :)

Het was kortom weer als vanouds met Mario, Aline, Mary en Marcel.